Valvomot ja melunhallinta

Valvomot ja melunhallinta

Teollisuuden tuotantoprosesseja – koneita ja laitteita – ei aina voida tehdä meluttomiksi, työtilat on eristettävä melulta tai melua aiheuttavat yksiköt ja laitteet on koteloitava. Meluhaittojen poistuessa työviihtyvyys paranee ja tehokkuus kasvaa.

Lähtökohtana melutason mittaus

Melunhallintaprojektia aloitettaessa asiakas ilmoittaa melutason/taajuuskaistat tai Corrotech Melunhallinta tekee tarvittavat mittaukset. Koska eri materiaalit värähtelevät eri taajuuksilla, sopivien elementtien ja oikean eristemateriaaliyhdistelmän valinta on tärkeää. Mittausten perusteella Corrotech Melunhallinta tekee suunnitelman melueristettyjen tilojen valmistamisesta ja asentamisesta.

Tiloja kaikkiin kohteisiin

- Valvomot ja taukotilat, laboratoriot, toimistot ja työnjohtotilat, konekoteloinnit, siirrettävät melusuojaseinäkkeet, äänieristysseinät, puhdastilat, tulkkauskopit, tupakointitilat

Täydellinen palvelupaketti

Corrotech Oy:n melunhallintaurakointi käsittää kaiken tarvittavan avaimet käteen-periaatteella ja lopputulos on takuulaatua.

Elintarvike- ja elektroniikkateollisuuden tilojen elementtisaumat ovat tiivistetyt ja pinnat likaa hylkiviä. Puhdastilojen sisustusmateriaali on ruostumaton teräs.

Poikkeuksellisissa melunhallintaoperaatioissa kuvaan astuu Corrotech Oy:n rakenneratkaisuihin ja äänieristykseen perehtynyt melunhallintasuunnittelu ja koko yrityksen erityisosaaminen. Steel House Corrotech Oy:n laserleikkausyksikkö ja konepaja ovat myös melunhallintaurakoiden tukipisteitä. Niiden osaaminen ja konekanta riittävät vaativimpiinkin operaatioihin. Särmäyspuristimella työstetään myös melusuojien mittatarkat rakenneosat. Usein melutilaelementti tuotetaan Corrotechin tuotantotiloissa valmiiksi ja kuljetetaan asennusvalmiina käyttökohteeseen.

melukaaviomelukaavio2

Corrotech Melunhallinnan käyttämät Isolamin-elementit ovat pitkäaikaisen tuotekehittelyn ja testauksen tulos. Elementtien äänenvaimennus on korkea, ne ovat rakenteeltaan pelkistettyjä, helppoja työstää ja asentaa.

Elementeissä kaikki ominaisuudet ovat sisäänrakennettuina. Niistä valmistettujen meluseinien ylläpitokustannukset ovat minimaaliset. Rakenne täyttää vaativimmat paloluokitusnormit EI 120. Isolamin-elementeissä ei ole ääntäjohtavia rakenteita. Sisä- ja ulkopinta ovat erillään toisistaan.


IS-Print Oy, Iisalmi


- painokoneen valvomo
 
 

Ferruform, Luleå, Ruotsi


- konekotelointi 4 kappaletta
 
 

Outokumpu Oy, Tornio


- harjauslinjan valvomo
 
 

Valmet Oy, Jyväskylä


- suunnittelutoimisto
 
 

Honkarakenne Oy, Ikaalinen


- höylän ja tappikoneen melusuoja

Outokumpu Oy, Tornio


- valvomotila

UPM Kymmene, Kajaani


- PK 2-3 -valvomo

Melusuoja, Unkari